INFO@jeugdpleincan.nl

Bel ons: 06 - 14 26 39 07

Wat zijn de kosten?

Individuele Behandeling/RT

De kosten zijn voor een half uur 30,00 euro (voor drie kwartier 45,00 euro) inclusief materialen. Het kan bijvoorbeeld betaald worden uit het PGB, zorgverzekering of ouders moeten het zelf betalen. De kosten kunnen soms afgetrokken worden van de belasting.

HO-klas

De huiswerk ondersteunende klas is een service van de praktijk. De kosten zijn voor leerlingen die behandeling/rt volgen 6,50 euro per uur en voor de leerlingen die geen behandeling/rt meer volgen 9,45 euro per uur.

Onderzoek leerstoornissen en intelligentie

We doen onderzoek naar leerstoornissen en intelligentie. Het onderzoek voor leerstoornissen bestaat uit 3 onderdelen: het intakegesprek, afname didactische onderzoek en WISC-V en terugkoppelingsgesprek met rapport en overdracht. We gebruiken erkende onderzoeksinstrumenten zoals een volledige WISC-V, de Brus en de Klepel. We geven daarna gericht advies en tips én psycho-educatie. Daarnaast ontvangt de ouder een uitgebreid rapport. De kosten bedragen voor een leerstoornissentest 785 euro . De kosten voor een intelligentietest is 540 euro.

EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing en is zeer effectief bij angsten. Soms kunnen kinderen iets naars mee maken. Meestal verwerken ze dat op eigen kracht. Soms lukt het niet en krijgen ze klachten, onder andere: slecht slapen, wakker worden met nachtmerries, herbelevingen of lichamelijke klachten. De kosten voor EMDR bedragen 90 euro per consult van 45 minuten. Consulten van kinderen duren meestal 45 minuten, van jonge kinderen 30 minuten.Afmelden graag 24 uur voor de afspraak. De kosten worden anders in rekening gebracht.